w o o n h u i z e n

g r o n i n g e n

Ik heb een ontwerp gemaakt voor een prachtige oude visserwoning in Groningen. Dit ontwerpvoorstel betreft een  woonkamer & een slaapkamer . De klant heeft gekozen voor een ontwerpvoorstel met daarin een kleuradvies,  en een voorstel voor meubilair & verlichting.  Onderstaand is een kleine impressie de items van de woonkamer te zien.

 

Ik vind het belangrijk dat er in een interieur een juiste  combinatie  is van ‘ vintage & new ‘ . Dit zorgt namelijk voor een spannend geheel. Dit kunnen vintage designklassiekers zijn, maar ook kringloopgelukjes, die je mixt met items van nu. Tevens ben ik persoonlijk enorm voor het investeren in een paar designmeubelen. Aangezien deze naast het feit dat het eyecatchers zijn , ze ook tijdloos zijn. Ook al moet je er even voor sparen, over tien jaar ben je heel erg  blij  dat je het hebt gekocht.

Naast het mixen van vintage & new  is een  goede combinatie van verschillende  materialen ook een must. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je een interieur krijgt wat leeft. Het liefste werk ik in de basis met pure en natuurlijke materialen, dit is en blijft het mooiste. De vloer in dit woonhuis was een super mooie licht eiken houtenvloer die uiteraard behouden kon blijven. Een vloer als deze vorm de perfecte basis voor een interieur.

In dit ontwerp heb ik gekozen om te werken drie verschillende kleuren. Ik heb geadviseerd om alle  wanden in de woonkamer in een en dezelfde kleur te zetten, om zo te zorgen voor een rustig beeld. Wanneer een ruimte voldoende daglichttoetreding heeft, is het erg mooi om te werken met een kleur in plaats van alle wanden wit te houden. Daarbij heb ik drie accentkleuren toegevoegd. Namelijk de kleur de kleur groen, zacht roze & zwart. De groene kleur komt terug in een aantal opvallende items, zoals o.a. het grote karpet, de fauteuil en eettafelstoelen. De roze kleur alleen in de kleine accessoires.

Zwart zorgt ervoor dat een interieur krachtiger wordt, omdat er contrast ontstaat. Daarnaast is zwart een kleur die overal meer combineerd, en die ik meealtijd graag toepas in een ontwerp. Dit is zowel in accenten (kleur onderstel stoel,bank etc.) maar ook in items die door de zwarte kleur meer gaan opvallen. Zoals in dit geval de draadfauteuil van Pastoe, en de wandlamp van Flos.