w o o n h u i z e n

h a a r l e m

Het totaal verbouwde herenhuis van dit jonge gezin in Haarlem is een plaatje, en de basis  is na een grondige renovatie al perfect. Mensen met smaak, die goed weten wat ze mooi vinden. Maar die het uiteindelijk toch lastig vinden om zelf de juiste combinatie’s te maken. De woning heeft op de begane grond een  mooie bruin/grijze  betonlook gietvloer, de achtergevel is volledig voorzien van een stalenpui en tevens hebben ze een beeldschone spierwitte moderne keuken. Uiteraard een prima basis voor mij , om een ontwerpvoorstel voor te maken.

 

In de onlangs renoveerde woonkeuken zijn twee lichtkoepels in het plafond gerealiseerd. Deze vierkante koepels zorgen voor lekker veel daglicht. Maar zorgen er tevens voor dat het lastig is om boven de eettafel verlichting neer te hangen. Deze set hanglampen van Flos (Aim) zijn de uitkomst en heb ik dan ook geadviseerd. Ze kunnen op  elke gewenste manier opgehangen worden, zodat er toch hanglampen boven de eettafel kunnen hangen. Daarnaast zorgen ze door de nonchelante manier van hangen, voor een speelse touch in het geheel.

 

 

Hoewel het een enorm lichte ruimte is, vond ik het niet nodig om kleur op de wanden aan te brengen. De ruimte is juist beeldschoon wanneer deze zo ‘ clean ‘  is. En met een mooie invulling aan kleurrijke items, en het doorvoeren van hout in  het interieur krijgt het gegarandeerd een warme sfeer. De bewoners houden enorm van bijzondere items & design, en zijn ook liefhebbers van kunst. Ik stelde daarom werk voor van o.a. Tim Mastik.

Onderstaand zie je een impressie van een gedeelte van  het voorstel voor de woonkamer, wat ik voor de klant maakte. Mocht je het leuk vinden om te zien hoe dit interieur straks helemaal gaat worden? Op instagram zal ik met regelmaat in vooral mijn stories laten zien, hoe de ontwikkelingen zijn binnen dit mooie project.