In juni 2017 stonden wij met een binnenkijker op de website van indebuurt hengelo. In de rubriek ‘ woning van de week ‘ werd ons huis onder de aandacht gebracht door middel van een interview & een selectie aan foto’s.

 

Binnenkijken in het huis van Jasper en Charlotte aan de Bornsestraat

 

BornsestraatHet huis wordt bewoond door Charlotte te Wierik en Jasper van Houwelingen en hun hond Brooklyn. Hoe ze bij dit huis zijn uitgekomen? Dat was eigenlijk best toevallig, vertelt Charlotte. Tijdens een wandeling met haar hond kwam ze langs het huis waar ze nu met vriend Jasper woont. “Ik zag dat het huis werd leeggehaald”, kijkt ze terug. “Het leek me een aardig huis.” Dat was haar eerlijk gezegd niet eerder opgevallen. “Het zat behoorlijk achter de begroeiing.”

Er stond een bord in de tuin van het bedrijf dat de woning leeghaalde. Het toeval wil dat ze niet veel later met haar moeder bij een kringwinkel kwam. Daar trof ze een man die een shirt droeg met het logo van het bedrijf dat ook de woning leeg had gehaald. “Hij vertelde heel enthousiast over het huis. Dat het een vet mooi huis was met veel grond. Hij wist dat het een huurwoning was en dat Welbions het huis zou gaan verkopen.”

Dit huis moest het worden!

Toen Jasper thuis kwam, vertelde Charlotte over de woning. “We woonden heel fijn aan de Troelstrastraat, hadden het goed voor elkaar. Maar ja, een postzegelformaat tuin en weinig parkeerplek.” Charlotte en Jasper gingen kijken en waren eigenlijk al snel verkocht. Ja, dit zou heel goed hun nieuwe woning kunnen worden. En dat werd het ook! Hun eigen huis konden ze snel verkopen en in december 2015 kregen ze de sleutel.
Er moest heel veel gebeuren, vertelt Charlotte. Want het was écht een oud huis. Werkelijk alles is er uit gesloopt. “Alleen de wanden zijn blijven staan.”
En hoe het verbouwd moest worden? Daar had Charlotte genoeg ideeën over. Want haar beroep is… interieurontwerpster! In enkele maanden tijd heeft het oude huis een metamorfose gekregen. “We hebben het helemaal naar onze smaak kunnen inrichten.”

Strak gecombineerd met hout

Kijk je naar hoe de woning er een jaar geleden uitzag, dan denk je nu binnen te zijn gelopen in een verkeerd huis. Want het is echt fraai verbouwd. “In grote lijnen is het strak. Veel zwart, grijs en wit. Veel pure materialen. En we hebben het aangekleed met hout, dan trek je de warmte in het huis.”

Beneden is de verbouwing zo goed als afgerond. Her en der moeten er nog wat kleine dingen gebeuren. “Boven het kookeiland willen we nog een stalen pannenrek. En in de voorkamer nog een boekenkast.”

De tuin is de komende tijd aan de beurt.

Maar eerst een andere klus!

Maar eerst wacht er een ander project. Een kamer boven die nu in gebruik is als ‘rommel- annex kleedkamer’ moet verbouwd worden. En daar is een hele goede aanleiding voor! “We krijgen in november een baby en die kamer wordt de babykamer!”

En als de baykamer klaar is, is er nog genoeg te doen. “Maar als je geen wensen en dromen meer hebt, wordt het leven ook maar saai”, lacht Charlotte.

Je kunt Charlotte volgen op instagram: https://www.instagram.com/hundred.ninety/ Ze plaatst regelmatig inspirerende woonfoto’s.