k i t c h e n

b l a c k k i t c h e n

 

YEP ! Wij hebben gekozen voor een volledige zwarte keuken. Hoewel iedereen ons voor gek verklaarde, kozen wij er toch met volle overtuiging voor. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. De keuken is van Arclinea , een Italiaanse fabrikant, die een beeldschone collectie aan keukens heeft.

Ik krijg met grote regelmaat vragen over onze zwarte keuken . Vragen als  : ‘ Zie je er niet alles op? ‘ , ‘ Kun je de keuken goed schoonmaken met alle schoonmaakmiddelen? ‘ , ‘ Is het blad ook van hetzelfde materiaal? ‘. Ik begrijp dat deze vragen gesteld worden. Daarom zal ik de  meest gestelde vragen  hieronder beantwoorden. Zodat jij, wanneer je  nog twijfelt over de praktsiche kant van de zwarte keuken, overtuigd bent 😉 . Komen ze ;

‘Van welk materiaal is de keuken gemaakt?’  Zowel de fronten als het werkblad van onze keuken zijn van het materiaal ‘Black Armour’ .Dit is de benaming die Arclinea gebruikt voor dit type materiaal. Het wordt ook wel Fenix genoemd bij andere leveranciers. Het is een extreem mat materiaal, met een toplaag die voorzien is van een nanotechcoating. Door deze unieke technologie is het zelfherstellend en makkelijk schoon te maken. Lichte krassen zijn zelfs weg te werken door wrijving te creëeren met een doek of spons.


‘ Zie je er niet alles op?’ Natuurlijk zie je op zwart meer, dan op welke andere kleur ondergrond ook. Maar ik vind het persoonlijk reuze meevallen. Vingers zijn er haast niet op te zien, het is eerder stof wat je er op ziet liggen. Maar dit is met een lichtvochtige doek zo verdwenen.


‘Is de keuken goed te reinigen met alle schoonmaakmiddelen?’ Vanuit de leverancier wordt geadviseerd om te reinigen met alleen een ontvetter. En dat advies volgen wij natuurlijk op! Wij vinden dat de reiniger van Mr. Muscle zorgt voor het beste resultaat.


‘ Zou je een zwart blad als werkblad ook aan anderen adviseren ?’ Ja hoor, ik zou het zeker adviseren. Uiteraard vanuit een esthetisch oogpunt, maar zeker ook omdat het materiaal er prima voor geschikt is. Natuurlijk moet je wel een beetje rekening houden met het werkblad. Hiermee doel ik op het feit dat je wel altijd een snijplank moet gebruiken, en dat je moet uitkijken met de sappen van citrusvruchten. Maar ‘that’s it’, wij hebben de keuken al ruim 5 jaar, en hij ziet er nog perfect uit!