n e w s p a p e r s

d e t e l e g r a a f

In het weekend van 15 april stonden wij met een binnenkijker in de bijlage van de Telegraaf  Via instagram kwam ik in contact met Berber Govaars. Berber liet mij weten dat ons huis geselecteerd was, voor de woonspecial . Deze binnenkijker zou worden opgenomen in Vrij Magazine, het lifestylemagazine van de telegraaf.  En zo geschiedde. 🙂 Onderstaand kun je het artikel teruglezen.

Sloopfout schot in de roos

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij Charlotte te Wierik en Jasper van Houwelingen uit Hengelo.

Oeps! Daar brak bij het sloopwerk een stukje stucwerk af. Zat er plotseling een gapend gat in de wand. Heel even schrok Jasper van Houwelingen uit Hengelo zich rot, totdat zijn vriendin Charlotte te Wierik zag wat er schuilging achter die stuclaag van hun nieuw aangeschafte jarendertigwoning. „Een schitterende bakstenen wand!”

Het was vervolgens snel besloten: die stuclaag moest eraf. Helemaal. „Het heeft ons heel veel tijd en werk gekost om die hele wand kaal te steken”, vertelt Charlotte: „Een goede beslissing. De wand geeft het huis veel warmte en steekt perfect af bij de betonnen gietvloer en de strakke inrichting.” Je hoort aan alles dat deze interieurontwerpster, die je op Instagram via @hundred.ninety kunt volgen, weet waar ze over praat. Charlotte: „Het huis is nog steeds niet helemaal af, maar nu de zwartstalen deuren in de keuken en de hal zijn geplaatst, komt het erg in de buurt.”

Deze prachtige twee-onder-een-kapper uit 1938 kwam mede dankzij Berner Sennenhond Brooklyn op hun pad. Charlotte: „Ik was met Brooklyn aan het wandelen en zag dat dit huurhuis werd leeggehaald. Het werd koop en we konden het voor een mooie prijs van de woningbouwvereniging aanschaffen.”

Maar oud was het wel. Zelfs aan de bedrading (nog van textiel!) was nooit iets gedaan. Een schone lei dus voor Charlotte. „Er zit veel grond bij, dus we hadden ruimte zat om een grote woonkeuken en een bijkeuken aan te bouwen.”

Want dat was precies waar het stel naar op zoek was geweest: meer ruimte. „Ons vorige huis was ook uit de jaren 30, dus daar ontbrak het niet aan, maar het was allemaal net te iel.”

Dat is nu wel anders. Het huis is zo groot dat Jasper en Charlotte er gewoon naar binnen fietsen. Jaspers vintage fietsen passen geweldig in het decor. Charlotte: „Ze worden dagelijks gebruikt. Niets is hier zomaar voor de pronk. Ik hou ervan als het ook nuttig is of een verhaal heeft.”

 


Bewoners | Charlotte te Wierik en Jasper van Houwelingen

Huisdieren Brooklyn

Oppervlakte | 117 m2

Woz-waarde | €178.000

Kamers | 4

Beste woonkoop | Stalen deuren

Woonstijl | urban vintage design